Vacature: Leerling Verzorgende IG (Werkplekleren)

Vacature: Leerling Verzorgende IG (Werkplekleren)

Wil je graag iets betekenen voor andere mensen? En zou je daar het liefst je beroep van maken? Noorderboog biedt jou de mogelijkheid om deze ambitie om te zetten in werkelijkheid! Wij bieden jou een betaalde leer/werkplek met baangarantie bij een organisatie waar jij ertoe doet.                                                                                                                                                                      

Vacature: Leerling Verzorgende IG

Noorderboog biedt doorlopend opleidingsplaatsen aan tot Verzorgende IG voor gemotiveerde mensen die willen werken en leren bij Noorderboog. We hebben mogelijkheden voor zowel regulier BBL als de Praktijkleerroute. Wij gaan graag met jou in gesprek om je hier meer info over te geven en samen te kijken wat het beste bij jou past.

Functie

Leerling verzorgende IG – Praktijkleerroute / BBL

Locatie

Diverse locaties Noorderboog

Uur per week

24 uur per week

In het nieuws lees je berichten over personeelskrapte in de zorg. Zou ik mijn steentje bij kunnen dragen? Jouw hart gaat sneller kloppen bij de gedachte dat je er echt toe doet in jouw werk. Je denkt dat de ouderenzorg best iets voor je kan zijn. Werk waar jij je zorghart in kwijt kunt. Maar… je hebt geen ervaring.

De opleidingsplaatsen voor Verzorgende IG zijn ook voor mensen zonder ervaring in de zorg. Je kunt er op elke leeftijd mee beginnen en of je nu kapster, receptioniste bent of boerin; het is altijd mogelijk om je om te scholen. Wat voor ons telt is dat jij een zorghart hebt. En mogelijk kunnen wij deze samen sneller laten kloppen!

Werken in de zorg is leuk. Geen dag is hetzelfde. Je helpt cliënten met opstaan, wassen en aankleden, je maakt de maaltijden klaar, je begeleidt bij activiteiten, reikt de medicatie aan en intussen kletsen jullie gezellig over het nieuws van de dag of over vroeger. Cliënten zijn dankbaar. Ze laten je vaak weten dat je werkzaamheden belangrijk voor ze zijn. Bovendien werk je bij Noorderboog in een team met fijne collega’s. Samen zorgen we ervoor dat onze cliënten  zich prettig voelen en dat ze de juiste zorg ontvangen. Je gaat daardoor met plezier naar je werk, iedere dag weer.

Past werken in de zorg bij jou? Het nooit te laat om het roer om te gooienWij gaan graag in gesprek met jou!

Voor wie is de Praktijkleerroute of een BBL-traject geschikt?

  • Voor jongeren (16+) met minimaal VMBO kader of TL diploma die liever leren door te doen.
  • Voor studenten die verder willen leren of nog een ander vak willen leren maar niet meer iedere dag in de schoolbanken willen zitten.
  • Voor zij-instromers die een carrière-switch willen of die graag weer aan de slag willen nadat ze een tijdje thuis hebben gezeten.
  • Voor doeners die houden van afwisseling.

Over Noorderboog

Noorderboog biedt professionele en persoonsgerichte zorg en ondersteuning voor alle ouderen en iedereen met ouderenproblematiek. Wij dragen bij op alle vlakken van gezondheid en welbevinden. Het accent ligt op het versterken van de eigen regie, wat het leven betekenis geeft.

Het werkgebied van Noorderboog ligt binnen Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel, met als kerngemeenten Meppel, De Wolden, Westerveld, Steenwijkerland en Staphorst.

Noorderboog is een erkend leerbedrijf

Werken en leren kan bij Noorderboog via de unieke door Noorderboog in samenwerking met Deltion College en Drenthe College ontwikkelde Praktijkleerroute (PLR). Een andere vorm van werken en leren is het volgen van een BBL-traject. 

Praktijkleerroute (PLR)

Noorderboog is in 2019 gestart met de praktijkleerroute in samenwerking met het Deltion College en het Drenthe College. De opleiding vindt geheel in de praktijk plaats. Wanneer je met de opleiding start, rouleer je tussen verschillende locaties van Noorderboog. Op deze manier doe je zo breed mogelijk ervaring op. We laten je in de praktijk kennismaken met de verschillende doelgroepen binnen de ouderenzorg, zodat je zelf kunt ervaren met welke doelgroep je de meeste affiniteit hebt.

De praktijkleerroute wil zeggen dat je als student een individueel opleidingsproces volgt waarbij de praktijk leidend is en de theorie wordt aangeboden op basis van de leervragen. Als student (niveau 3) leer je het vak in de praktijk en volg je een lesdag op een locatie van Noorderboog met een docent en een praktijkopleider. Naast je lesdag werk je 20 uur per week. Je werkt al snel mee in de zorg maar je staat er nooit alleen voor. Je kunt altijd terugvallen op collega’s én je krijgt een werk- en praktijkopleider toegewezen. De docent werkt naar behoefte met jou als student mee of is aanwezig in de praktijk. Het is een mooie combinatie van werken en leren. Je bepaalt je eigen tempo zodat werk en privé in balans zijn. Gemiddeld duurt de opleiding 2 jaar, maar je hebt de mogelijkheid om het eerder af te ronden of er wat langer over te doen.

Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

Je werkt het merendeel van de week bij Noorderboog en daarnaast ga je één of twee dagdelen per week naar school voor de theorielessen. De praktijkervaring doe je dus op bij Noorderboog. Verder volg je precies dezelfde vakken die ook binnen een BOL-opleiding worden aangeboden.

De verschillen tussen BBL en PLR

  • Bij een BBL-traject volg je de theoriedag op school en bij de PLR op een locatie van Noorderboog.
  • Bij een BBL-traject doorloop je volgens een vaste studievolgorde de theorie terwijl bij de PLR het lesmateriaal meer individueel gericht aangeboden wordt.

Bij de PLR is de leervraag en behoefte van de student leidend voor de theorie. Tijdens de theorielessen speelt de docent in op de leervragen die er zijn. Wanneer een student meer wil weten over een aandoening waar hij/zij op dat moment in de praktijk mee te maken heeft, dan wordt de module waarin dat ziektebeeld aan bod komt behandeld. Er wordt op een flexibele manier omgegaan met het lesprogramma, en uiteindelijk komt gedurende jouw opleidingstraject alle theorie aan bod.

Als je solliciteert naar een PLR of BBL plek, zal in overleg met jou bekeken worden welke opleidingsvorm het beste bij jou past.

Aanbod

Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding van 24 uur per week, waarvan 4 uur lestijd. De overige 4 uur lestijd is eigen tijd. Noorderboog betaalt jouw opleiding.  

Je inzet wordt vanaf de eerste dag beloond; Je krijgt 24 uur betaald conform de CAO-VVT.

Heb je de opleiding succesvol afgerond en ben je in het bezit van je diploma, dan biedt Noorderboog je een baan als verzorgende IG aan.

De overige arbeidsvoorwaarden van Noorderboog zijn op de functie van toepassing, zoals korting op je zorgverzekering, 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, pensioenregeling en een onregelmatigheidstoeslag.

Functie-eisen

  • Je hebt de ambitie om een volgende stap in je loopbaan te maken;
  • Je bent bereid om als leerling te investeren in je leertraject;
  • Je bent leergierig en nieuwsgierig, kritisch en durft vragen te stellen;
  • Je weet raad met onverwachte situaties en bent creatief in het bedenken van oplossingen;
  • Je bent bereid om wisselende diensten te draaien, dit houdt in dat je ingezet kan worden op alle dagen van de week;
  • Je stelt je flexibel op t.a.v. de werklocatie, binnen de opleiding wordt er gewisseld van locatie/afdeling
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden, kan goed zelfstandig werken maar bent ook een teamspeler die weet dat zorg verlenen altijd teamwork is! 

Startmomenten

Voor de praktijkleerroute hebben wij vier vaste startmomenten per jaar. Het BBL-traject kan gestart worden in overleg met het opleidingscentrum waar je de opleiding volgt.

Solliciteren

Wil je in aanmerking komen voor een leerwerkplek (PLR of BBL), stuur dan je sollicitatie voorzien van motivatie en cv, onder vermelding van ‘sollicitatie leerwerkplek’ naar opleidingen@noorderboog.nl

Een belangrijke voorwaarde om bij ons in dienst te komen, is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Ook het inwinnen van referenties en het afnemen van een ontwikkeltest (GIA) behoren tot de aanstellingsprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Extra informatie

Wil je aanvullende informatie over de opleidingsplaatsen neem dan contact op met praktijkopleiders Rico Didden 06 - 13 57 90 99 of Miranda van der Gaag-Voorneveld 06 - 51 42 45 23.