Renovatie Zonnekamp deze zomer van start

Renovatie Zonnekamp deze zomer van start

donderdag 25 april 2024

Gisteren vond in gecombineerd verpleeghuis Zonnekamp een belangrijke informatiebijeenkomst plaats over de geplande renovatie van de locatie. De bijeenkomst bood bewoners en hun familie inzicht in de plannen en de toekomstige veranderingen die de renovatie met zich mee zal brengen.

De zorgvraag neemt toe en wordt steeds complexer. Om hier adequaat op in te kunnen spelen, zijn aanpassingen in Zonnekamp noodzakelijk. Noorderboog en Woonzorg Nederland, de eigenaar van het gebouw, hebben samen gekeken wat er nodig is om Zonnekamp toekomstbestendig te maken. Met als doel om ook in de toekomst goede zorg en een passende woonomgeving te blijven bieden aan de bewoners. “Hiermee staan we voor een grote ingreep waar wij u als bewoner en/of contactpersoon graag over informeren”, aldus Jan Blaauw, regiomanager bij Noorderboog.

Deze zomer wordt gestart met de eerste fase van de renovatie. De werkzaamheden betreffen onder andere aanpassingen ter verduurzaming van het gebouw. In de centrale ruimte zal een grand café worden gerealiseerd, waar straks bewoners, hun familie en  buurtbewoners terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Op de psychogeriatrische afdelingen vinden meer ingrijpende aanpassingen plaats, zo krijgen alle kamers privé sanitair. Als alles volgens plan verloopt, dan is de gehele renovatie in mei 2026 afgerond.

Jan Blaauw: “We realiseren ons heel goed dat de renovatie een behoorlijke impact zal hebben op het dagelijks leven in Zonnekamp. Vooral voor de bewoners die tijdelijk moeten verhuizen. Uiteraard zullen we er alles aan doen om eventuele overlast en ongemakken tot een minimum te beperken.”

’s Middags was de informatiebijeenkomst voor bewoners en hun familie en ’s avonds was er  een inloop voor buurtbewoners, vrijwilligers en andere belangstellenden. De betrokken partijen kijken terug op een constructieve bijeenkomst en zetten zich vol energie in voor een succesvolle renovatie van Zonnekamp.

Laatste nieuws