Gratis cursus ‘Zorg om dementie’

Gratis cursus ‘Zorg om dementie’

dinsdag 02 april 2024

Speciaal voor naasten van mensen met dementie in De Wolden die thuis wonen start Noorderboog in mei de gratis cursus 'Zorg om dementie'.

In het verleden gaf Noorderboog deze cursus al aan naasten van mensen met dementie die in de verpleeghuizen van Noorderboog verblijven. Met ondersteuning van de Gemeente De Wolden en Netwerk Dementie Drenthe kan Noorderboog deze cursus nu ook beschikbaar stellen voor naasten van mensen met dementie die thuis wonen. Hierdoor krijgen meer mensen de kans om deel te nemen en waardevolle inzichten en tips te verkrijgen om beter om te gaan met de uitdagingen die dementie met zich mee kan brengen.
Hilde van Es, ervaren GZ-psycholoog, en Gerline Dunnink, deskundig maatschappelijk werker leiden deze cursus.

Dementie kan veel onbegrip en vragen oproepen. Wat veroorzaakt het? Hoe verloopt de ziekte? Waarom verandert het gedrag? Hoe kan ik daarmee omgaan? En welke mogelijkheden zijn er in de toekomst. De cursus ‘Zorg om dementie’ biedt antwoorden op deze vragen.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten, die gepland zijn op woensdagavond 15 en 29 mei en 12 en 26 juni van 19.00 tot 21.00 in het Dorpshuis de Wijk aan de Dorsstraat 78 in De Wijk.

Meer informatie vindt u hier.

Laatste nieuws