Zorg en behandeling in De Reestlanden

Zorg en behandeling in De Reestlanden

Hoe is de zorg geregeld

Een klein vast team van deskundige medewerkers staat 24 uur per dag voor u klaar. Het team, dat bestaat uit (gespecialiseerd) verpleegkundigen en verzorgenden IG, helpenden, activiteitenbegeleiders en facilitair medewerkers, en assistenten wonen & welzijn biedt naar behoefte zorg en begeleiding. De medewerkers kennen de bewoners, creëren een huiselijke sfeer en integreren de zorg in het dagelijks leven. Onze medewerkers worden regelmatig zowel intern als extern bijgeschoold om de deskundig te kunnen waarborgen. Naast de vele medewerkers is er ook een groep vrijwilligers actief op deze afdelingen. Zij helpen bij de verschillende activiteiten die georganiseerd worden.

In onze zorg en hulpverlening staat kwaliteit van leven voorop. Hierbij  hanteren wij de volgende uitgangspunten die we vastleggen in het zorgplan:

  • U behoudt zo lang mogelijk de regie over uw eigen leven. Dit doen wij door aan te sluiten bij uw wensen waarbij we uitgaan van de mogelijkheden. 
  • Onze zorg begint bij het leren kennen van de cliënt. Wat is uw persoonlijkheid en hoe is uw levensloop.
  • Wij ondersteunen u bij het omgaan met de cognitieve, emotionele en sociale consequenties van uw ziekte of aandoening.
  • Wij bieden een herkenbare dagstructuur met een passende daginvulling.

De Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) is het aanspreekpunt voor u en uw eerste contactpersoon. Uw EVV gaat met u en uw naasten in gesprek over uw wensen met betrekking tot uw persoonlijke verzorging. Eigen regie vinden wij heel belangrijk en wij zullen u motiveren om zo lang mogelijk zelf te blijven doen wat u zelf kunt doen. De afspraken die u maakt met uw EVV worden vastgelegd in uw zorgplan. 

Minimaal twee keer per jaar worden deze afspraken besproken tijdens een multidisciplinair overleg. Bewoner en/of mantelzorger worden voor deze gesprekken uitgenodigd. Samen kijken we of de afspraken nog passend zijn, waar nodig passen we ze aan.

Expertisecentrum: specialismen in het verpleeghuis

We stemmen de zorg en begeleiding die u krijgt af op uw persoonlijke situatie. Daarbij kijken we niet alleen naar wat u nodig heeft, maar ook van wie u advies, begeleiding en/of behandeling moet krijgen. In de locatie zijn verschillende specialismen vertegenwoordigd:

  • Specialist ouderengeneeskunde;
  • Verpleegkundig specialist;
  • Psycholoog;
  • Maatschappelijk werker;
  • Ergotherapeut;
  • Fysiotherapeut;
  • Diëtist;
  • Beweegagoog;
  • Logopedist;
  • Geestelijk verzorger;
  • Muziek therapeut.

Houvast bieden in een wereld van vragen

Voor iemand met dementie zijn familie, vrienden en bekenden, ook wel mantelzorgers genoemd, een houvast in de wereld die meer en meer chaotischer wordt. Zij zijn en blijven onlosmakelijk met de cliënt verbonden en dragen in hoge mate bij aan hun kwaliteit van leven. De mantelzorger kent uw levensloop en kan deze informatie delen met de professional om samen de juiste aansluiting te vinden in de begeleiding.

Samenspel

We hechten veel waarde aan het samenspel tussen cliënt, mantelzorgers, sociaal netwerk, vrijwilligers en professionals. We werken samen op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en respect voor elkaars mogelijkheden en grenzen. Zo behouden en/of versterken we de eigen regie van onze cliënten. 

We zijn blij met de betrokkenheid van familie en vrienden van de cliënten. Wanneer u bij ons woont, wordt er tijdens een individueel gesprek afgestemd hoe familie en vrienden kunnen samenwerken in de zorg rondom u. De EVV is voor u en/of mantelzorger het vaste aanspreekpunt in de begeleiding, zorg en behandeling. De EVV kan u informatie en advies geven over ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers. 

Graag zien we dat familie, vrienden en bekenden de nieuwe woonvoorziening beschouwen als de nieuwe woning van hun partner, ouder, familielid of bekende. Ze kunnen op bezoek komen wanneer het u uitkomt. Familieleden kunnen – op welke manier dan ook – actief deelnemen aan het dagelijks leven, bijvoorbeeld meehelpen bij het koken. We vinden het fijn als u en uw familie of mantelzorger actief meedenken.